2008. március 16.

Kukoricaleves a'la Nyuszi

Ma vacsorára kedvem szottyant valami tartalmas levest összecsapni - szétnéztem a hűtőben és a meglévő készletekből kerekedett ki a következő finomság:
Olajat (megteszi a napraforgó olaj is) hevítek, majd amit otthon találok (kolbász vagy darálthús, bármi) husi féleség, benne megpirítom kissé, 1-2 evőkanál szezámmaggal, majd rázuttyantom a konzerv kukoricát.
Míg a cucc abálódik - saját levében - kis darabka paradicsomot kockákra vágok, karikákra a póré hagymát (így lesz majd csík - kínai eredetű leves), majd ezeket a zöldségeket is a husi közé keverem, és felöntöm vízzel.
Egy tojásból galuska tésztát készítek .
Most következnek a fűszerek, arányok ízlés szerint: fokhagyma (gerezd, apróra vágva), zöldségleves kocka, pici babérlevél, frissen reszelt szerecsendió, szója szósz (bátrabban csöpögtetve), Erős Pista (nem baj, ha csípős lesz a leves, lévén kínai), bors, só. A szín kedvéért egy csöppnyi Vegetát még szórhatunk, és nagyon-nagyon kevés bazsalikom és oregáno még kívánkozik bele (de nehogy olaszos pizzás akármibe csapjon át!!).
Ezt követően - gyorsan kell dolgozni!!! - habarást készítünk, tejszínnel kellene, de kiválóan megfelel a tejfölből készült is.
Majd a galuskát beleszaggatjuk.
Jó tanács, mi így szeretjük: nem főzzük szét a hozzávalókat, fontos, hogy a zöldségfélék roppanósak maradjanak! - a paradicsomot és/vagy a póréthagymát ezért később is bele lehet tenni. Fedő alatt, a hőt lekapcsolva még sokat puhulnak a hozzávalók.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: