A recept, ami alapján dolgozom, a következő:
25 dkg finom lisztet ugyanannyi rétesliszttel, 5 evőkanál cukorral, 1 mokkáskanál sóval, és 1 db tojással, 3,5 dl tejjel összegyúrok - természetesen a megfuttatott élesztőt sem kihagyva!
Majd megkelesztjük. Ha kedvünk és időnk van rá, többször is átgyúrhatjuk.
1 cm vastagra kinyújtom (szokásosnál lisztezettebb deszkán), majd négyzetekre vágom és megtöltöm akármilyen töltelékkel. (Lehet ezt sós változatban is elkészíteni, akkor a cukormennyiség kevesebb, jóval, és borssal is ízesíthetem. Mi leginkább káposztával - előre megpárolt! - töltjük meg, de bármivel meg lehet, ami nem enged sok levet.)
Olvasztott (kb. 15dkg) vajban megforgatom a feltekert buktákat, majd vajazott (de lehet margarinos is :) - tepsibe szorosabban egymás mellé helyezem, és így fog, csak felfelé kelni - hely hijján.
180 fokos sütőben megsütjük.
Jó étvágyat!
Szeretnék saját készítésű fotót prezentálni, de az sajnos csak később lehetséges.
Most indultam (valódi) kávét inni.
Most indultam (valódi) kávét inni.
Itt megtalálható még a buktán kívül sok más finomság receptje is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése