2008. február 24.

Bukta

valalmi hasonlót szeretnék
A recept, ami alapján dolgozom, a következő:
25 dkg finom lisztet ugyanannyi rétesliszttel, 5 evőkanál cukorral, 1 mokkáskanál sóval, és 1 db tojással, 3,5 dl tejjel összegyúrok - természetesen a megfuttatott élesztőt sem kihagyva!
Majd megkelesztjük. Ha kedvünk és időnk van rá, többször is átgyúrhatjuk.
1 cm vastagra kinyújtom (szokásosnál lisztezettebb deszkán), majd négyzetekre vágom és megtöltöm akármilyen töltelékkel. (Lehet ezt sós változatban is elkészíteni, akkor a cukormennyiség kevesebb, jóval, és borssal is ízesíthetem. Mi leginkább káposztával - előre megpárolt! - töltjük meg, de bármivel meg lehet, ami nem enged sok levet.)
Olvasztott (kb. 15dkg) vajban megforgatom a feltekert buktákat, majd vajazott (de lehet margarinos is :) - tepsibe szorosabban egymás mellé helyezem, és így fog, csak felfelé kelni - hely hijján.
180 fokos sütőben megsütjük.
Jó étvágyat!
Szeretnék saját készítésű fotót prezentálni, de az sajnos csak később lehetséges.
Most indultam (valódi) kávét inni.
Itt megtalálható még a buktán kívül sok más finomság receptje is.

Nincsenek megjegyzések: