2008. február 18.

Savanyúkáposzta-saláta

Nem tudom már, hol találtam a receptre - de közzéteszem, mert a hozzávalókat tekintve ilyen téli (vitaminhiányos) hónapokban nélkülözhetetlen harapnivaló kerekedik ki belőle.

A fotót itt találtam, és még akad
jó néhány szimpatikus recept az oldalon...

Lehetőleg piros almát (1 db) felkockázunk, hagymát (1 db) szintén, majd az ananásszal (kb. 3 karika, amit szintén felkockázunk) összekeverjük, hozzáadjuk a savanyú káposztát (50 dkg), és az alábbi lötyivel nyakonöntjük, majd 1-2 órára behűtjük.
Dresszing: 1 evőkanál (ek.) majonézt, 4 ek. tejszínnel, 1 ek tormával, 1 teáskanál cukorral, 1 ek citomlével, sóval, borssal és 1 teáskanál aprított kapribogyóval összekeverünk. Hígíthatjuk egy kis ananászlével.

Sülthusokhoz (csibe) önálló köretként, vagy vacsihoz sok-sok sajttal (ementali) ajánlom.

Nincsenek megjegyzések: