2008. január 27.

gyors pizza

Hozzávalók: (2 személyre)
30 dkg liszt,
15 evőkanál langyos víz,
só, cukor (csipet), élesztő
a tepsi kikenéséhez olaj



A kenyérsütőgépbe beadagolom a mennyiséget - pizzakészítő programot választok - , és másfél óráig nincs rá gondom. Ez idő alatt elkészítem a feltétet:
az alapszószhoz: sűrített paradicsom, kevéske kechup, cukor, fokhagyma, a legvégén a fűszerek(ekkor már nem forralom) : oregánó és bazsalikom (ha nincs otthon olasz fűszerkeverék, vagy pizza fűszerkeverék)
A szószhoz mehet még (én összekeverem, még mielőtt a tésztára szórnám, kenném): kukorica, szalámi, olivabogyó, paprikakarikák, egyebek, ami éppen a hűtőben található - vöröshagyma is dinsztelve, nyáron persze paradicsomkarikák is tészta tetejére - no, az az igazi!!
A tepsit olajjal finoman átkenem, majd a sütőben az illatok megjelenéséig sütöm (időt mondani nem tudok - változó, erősen függ a feltét nedvességtartalmától, vastagságától.
Sajttal csak akkor szórom meg, mikor már teljesen készen van, és csak ráolvasztom éppen. (nem pedig ráégetem, hogy egy lapban jöjjön le az egészről! brrr!!)
Megjegyzés: baráti körben v. tévénézés közben szigorúan kézből rágcsizzuk a szeleteket - ami nálunk általában nem körcikk - szögletes a pizzám.
Pizza Parlor 2
jó étvágyat!...

Nincsenek megjegyzések: