Nem pogácsának mondanám, mivel nem kerek szaggatóval formázom, csupán szögletesre vagdosom - így gyorsabb is :) - ami nálam nem utolsó szempont! Sütőport sem teszek bele!!
Ha a szav.idő lejárta felé jár már a tejföl, túró ez a süti remek megoldás arra, hogy kárba ne vesszen semmi a hűtő aljából - két tojás, liszt, só, bors mindig található otthon - nem?
A szezámmaggal már egy kissé más a helyzet - ugyanis próbáltam köménymaggal pótolni a hiányát - de az már nem az "igazi". Ez a süti csak, és kizárólag szezámmaggal készítendő!!! Zsiradéknak én csak margarint használok fel, de arra azonban igazán nem kényes - lehet bármilyen akár cébéás is :). Az adalékanyagok minőségével szemben nincsenek magas követelmények, de (!) az arányokat be kell tartani, ami a margarin és a liszt viszonyát illeti - mindenképpen. Ugyanis ettől lesz omlós, kellemes - 50 dkg liszt : 25 dkg margarin.
Akkor lássuk a részleteket:
50 dkg liszt összekeverve jócskán sóval, borssal, csipet cukorral.
25 dkg margarint (én mikróban) megolvasztok, majd a robotgépbe adagolom a
2 db tojással,
2-3 bő evőkanál tejföllel
kb. 15-20 dkg túróval (ha kevesebb sem baj).
Forgatok néhány fordulatot, majd a szilárd anyagokat is belezuttyantom a lapátok közé, és a többire már nincs gondom.
Fontosnak tartom, hogy visszahűtsem a cuccost, és erősen fagyosan nyújtsam ki.
Tojással (sárgája, fehérje vegyesen), amibe szórhatok egy kis pirosparikát - megkenem, majd sűrűn megszórom szezámmaggal. Előmelegített sütőben sütöm. Időt nem mondanék- ilatjelzésig szoktam sütni. Kiszárítani nem szabad!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése