A fotó inspirált a poszt megírására:
Körülnéztem a neten, és találtam néhány egészen szimpatikus leírást róla, közzéteszem:
Juc oldala - kép is innen
GÖLÖDIN-LEVES
Hozzávalók: 1/2 kg burgonya, 1cs leves-zöldség, petrezselyem zöldje, 2 db zöld-paprika, 2 db paradicsom, 1fej vöröshagyma, zeller, 1 gerezd fokhagyma, só, vegeta, 1/2 kg finomliszt, 1 tojás
Elkészítése: 2 1 hideg vízben feltesszük főni a zöldséget, hagymát és a fokhagymát Megízesítjük a sóval, vegetával, petrezselyem zölddel, és összefőzzük Ha a hozzávalók megpuhultak, belefőzzük az elkészített gombócokat
Gombóc: a burgonyát megfőzzük, áttörjük és a tojással és a liszttel összedolgozzuk, sózzuk. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy lisztes kézzel gombócokat formázzunk belő le (kb. 5 cm átmérőjűt - én kisebbeket) Ha a leves kész, belefőzzük. Ízlés szerint apróra vágott petrezselyem zölddel megszórhatjuk és tejföllel is kínálhatjuk
Hozzávalók: 1/2 kg burgonya, 1cs leves-zöldség, petrezselyem zöldje, 2 db zöld-paprika, 2 db paradicsom, 1fej vöröshagyma, zeller, 1 gerezd fokhagyma, só, vegeta, 1/2 kg finomliszt, 1 tojás
Elkészítése: 2 1 hideg vízben feltesszük főni a zöldséget, hagymát és a fokhagymát Megízesítjük a sóval, vegetával, petrezselyem zölddel, és összefőzzük Ha a hozzávalók megpuhultak, belefőzzük az elkészített gombócokat
Gombóc: a burgonyát megfőzzük, áttörjük és a tojással és a liszttel összedolgozzuk, sózzuk. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy lisztes kézzel gombócokat formázzunk belő le (kb. 5 cm átmérőjűt - én kisebbeket) Ha a leves kész, belefőzzük. Ízlés szerint apróra vágott petrezselyem zölddel megszórhatjuk és tejföllel is kínálhatjuk
Ez a recept innen származik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése