- 50 dkg fehér liszt
- 25 dkg rétes liszt
- só (bátrabban adagolható)
- élesztő, kevéske cukor
- magvak (tök, napraforgó, köménymag, szezámmag stb.) , korpák, pelyhek, egyéb szilárd ízesítők (hagyma stb.) adhatók még, ízlés szerint
- kenyérfűszer keverék (fő komponens: koriander)
A tartályba
- 3,5 dl víz
- 1 ek ecet (a szerkezet miatt)
- kb. 1 ek olaj (bármilyen)
Ha kedvünk tartja kisérletezni, vagy valami új, érdekesnek vélt ízt kipróbálni, - az 50 dkg liszt mennyiségén belül - bátran adhatunk akármilyen lisztet (tönköny, rozs, kukorica stb.)
A gépet alapprogramra állítjuk (3:20) 750 gr, közepes héjpirulásra.
Legjobb, még este bekészíteni a hozzávalókat a gépbe, és reggelre időzítve beállítani a programot!!!
Frissen sült kenyér illatára ébredni - csodálatos!!!
Kenyérsütő gépre receptek még itt találhatók.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése