2007. november 15.

Köménymagos kenyér

A képen látható kenyér köménymaggal készült, a fehérliszt mennyiségét fele-fele arányban komáromi rozsos lisztkeverékkel kevertem.
Kenyér alapreceptje:
  • 50 dkg fehér liszt
  • 25 dkg rétes liszt
  • só (bátrabban adagolható)
  • élesztő, kevéske cukor
  • magvak (tök, napraforgó, köménymag, szezámmag stb.) , korpák, pelyhek, egyéb szilárd ízesítők (hagyma stb.) adhatók még, ízlés szerint
  • kenyérfűszer keverék (fő komponens: koriander)

A tartályba

  • 3,5 dl víz
  • 1 ek ecet (a szerkezet miatt)
  • kb. 1 ek olaj (bármilyen)

Ha kedvünk tartja kisérletezni, vagy valami új, érdekesnek vélt ízt kipróbálni, - az 50 dkg liszt mennyiségén belül - bátran adhatunk akármilyen lisztet (tönköny, rozs, kukorica stb.)
A gépet alapprogramra állítjuk (3:20) 750 gr, közepes héjpirulásra.

Legjobb, még este bekészíteni a hozzávalókat a gépbe, és reggelre időzítve beállítani a programot!!!
Frissen sült kenyér illatára ébredni - csodálatos!!!

Kenyérsütő gépre receptek még itt találhatók.

Nincsenek megjegyzések: