Gépbe először a folyékony halmazállapotú anyagok, mint:
- 3 dl tej,
- 10 dkg olvasztott vaj, vagy margarin, (ami éppen otthon akad),
- 4 tojás sárgája.
Majd következik:
- 25 kg fehér liszt (finom)
- 25 dkg rétes liszt,
- 10 - 15 dkg porcukorral keverve (lehet az kristály is, vaníliával ízesített még jobb),
- 5 ml só van még feljegyezve - de ízlés szerint, csipetnyi elég.
- kevéske élesztő.
A gép csipogásánál adagolom - a megmosott, de be nem áztatott - mazsolát a tartályba. Természetesen ízlés szerinti mennyiségben.
Egyéb: ha van egy kis csokireszelék, vagy szárított gyümölcs, esetleg rum, vagy rumaroma, kakaópor (ettől csíkos kalácsunk lesz) ezekkel lehet még - az arányokat (száraz, nedves anyagok) figyelembe véve - kisérletezni.
A kenyérsütőgépet alapprogramra állítom (3:20), 75 dkg súlyra és világos héjra!!- ez utóbbira kifejezetten felhívom a figyelmet, mivel a magas cukor tartalom miatt könnyen barnul a cucc.
Ennyit röviden.
ajánlom mindenkinek.
hali.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése